Despre mine

Fotografia mea
Gherla, Romania
Acest blog este un pamflet si trebuie tratat ca atare. Orice asemanare cu personajele reale este pur voitoare. Nu se doreste aducerea de prejudiciu imaginii publice, ci doar sustinere ei, in cea mai pura si naturala quintesenta deja creata de proprietarul acesteia. Sa va urzicati bine!

marți, 31 august 2010

Servirea sau deservirea

Oameni buni. Unde mergeti la terasa? Eu am fost la toate terasele deschise. Si am ajuns la concluzia ca mai avem de invatat cu ce se papa servirea clientului. Parerea mea este ca la multe terase doamnele/ domnisoarele care servesc nu o fac din pasiune pentru client ( de fapt nici nu cred ca exista asa ceva...mai ales la salariile de azi) dar totusi macar o umbra de serviabilitate tot trebuie sa se intrezareasca. La capitolul acesta ( de naspangism in serviabilitate) pe locul 1 se plasaeaza Cola.

Terasa Cola.

De cate ori trec pe acolo de atate ori zic ca nu mai trec pe acolo, si totusi mai trec pe acolo. Cand apare tanti de te intreaba ce doresti o face cu o aciditate crasa, de genul ,, Hai repejor, scuipa comanda ca sunt grabita". Si yoii.. faza cu meniul: ce dracu nu face patronu' vreo 20 de meniuri sa ajunga la toata terasa. Practic la ,, urzicuta '' mea ia zmuls meniul din fata in timp ce citea ( am dat comanda ... dar daca clientul se mai hoalba prin el... ca poate vrea desert, sau inca o cinzaca..la asta nu se gandeste Red Angus -click pentru poza ei). Si mai am faze triste de indepartat clienti. Faza cu ketchup-ul. Pai la Cola la pizza am primit un flacon dinala rosu, jerpelita eticheta rau de tot, si luat de la masa vecinilor ( precum rapeste gaia puii de gaina - din zbor) cu intrebarea retorica: Nu mai aveti nevoie de el..nu !. Si pac.. aterizeaza flaconasul pe masa la noi. Va recomand cu caldura sa va uitati la paharele pe care le primiti ( sunt mortale).Despre Cola pot scrie o saga... da nu scriu. Asteptati cartea .. sau filmul ( of cors' in 3D ).

Conte.
Terasa Conte.
Cred ca mai degraba un Conte decazut, deprimat si plictisit de viata si statutul princiar ( sau cum so numi statutul unui conte). Tin sa precizez ca apreciez efortul adminului de a reface interiorul . E ok. Acvariu este foarte ok, da o nota de eleganta interiorului. Insa chelneritele... yoii... chelneritele. Cad apare... mai ia de parca stau peste drum de Conte si am coborat in papuci de casa si pijama sa servesc o cafeluta. Nu asa se face tanti. Cu clientu tre' sa vb elegant. Ce daca suntem intr-un oras micut. Mai sunt si fitzosi pe terasa ( nu eu). Or venit italienii, francezii, spaniolii samd... acasa in august si aia sunt cu fite de afara. Si au dreptate. Acolo chelnerul isi merita bacsisul pe care il lasi. da la noi zero toleranta. La Conte ceri una si iti aduce alat.Ca tanti nu noteaza... ea are tinere de minte ca elefantu'. Poate cu timpul se mai cizeleaza.
 Mariflor
  La Mariflor ma duc cu cea mai mare placere. Sincer. Nu am avut niciodata necazuri sau amaraciuni . cand am fost prima data am ramas placut surprins de servire. A fost o incantare . Nu stiu altii ce parere au dar eu zic ca cei de la Cola si cei de la Conte au de invatat de la Mariflor. Nota 10 ii dau lui Mircea ( Mirciocu ' ) pentru ca , cu toate ca ne cunostem , can ma duc acolo ma trateaza ca pe un client nou, cu respect si da dovada de profesionalism. La fel pentru barman ( S.) care te serveste impecabil.

Dupa ce cititi acestea,  este hotararea vostra si numai a voastra unde mergeti sa haliti sau drinkalitzi.
PS. Si ca sa dau dovada ca nu port pica niciunei terase am pus linckul catre ei in fiecare titlu.

Sa va urzicati bine.